Hei,

Tässä vielä sama juttu, minkä julkaisin tuolla Sarasportin sivuilla jokin aika sitten.

Ampumajuoksun SM-kisat miesten joukkueen silmin

Ampumajuoksun SM-kisat käytiin 5.-7.8. Jalasjärvellä. Loimaan Jankosta porukkaa oli liikkeellä mukavasti niin nuorissa kuin myös yleisessä sarjassa. Nuoret pärjäsivät tällä kertaa meitä vanhoja paremmin, mutta koska meillä oli kisat eri aikaan, niin tämä juttu käsittelee yleisen sarjan kisoja.

Henkilökohtaiset matkat

Perjantain pikakisassa todettiin kisaura hyvin upottavaksi puru/hakereitiksi, joten tarpomista oli luvassa. Reitin raskaus näkyi varmaan ampumapaikallakin, kun sakkoja kertyi melko paljon kaikille. Lauri Eskola ampui meistä parhaiten 1+1, Tapio Pukki 2+2 ja Keijo Mäkeläinen 3+3. Ampumatarkkuutta tarvittiin siis lisää. Sijoitukset olivat tiukassa, Jouni Kinnusen voittamassa kisassa vähän kymmenen huonommalla puolella.

Lauantaina kisattiin yhteislähtö ja kärjessä paineltiin taas kovaa vauhtia. Tapio kesti hyvin mukana juoksussa ja oli mitalitaistelussa mukana, mutta lopulta sakkomäärä pudotti pois aivan kärkisijoilta. Viimeisen kierroksen kiritaistelussa Antilan Timo jäi kuitenkin taakse ja sijoitus oli seitsemäs kuudella sakolla. Lauri ampui taas meistä parhaiten ja piti yllä tasaista vauhtia. Keijolla kisassa sattui huono jako niin lähtöpaikkaan kuin myös ampumaradalla, joten kisahuumori oli koetuksella. Maaliin kuitenkin tultiin ja pian alettiin hakea voimaa viimeisen päivän viestiin.

Hetken aikaa kärjessä

Sunnuntain viestiin polkaistiin kovalla yrityksellä. Avauksessa ollut Tapio toi joukkueen vaihtoon toisena ja SM-kisan ensimmäisenä, koska Lahdelta puuttuikin yksi viestinviejä. Sunnuntaina kaikilla oli hankaluuksia ammunnnan kanssa, vaikka juoksu kulkikin joukkueena hyvin. Tapio selvisi ilman sakkokierroksia, mutta varapanoksia piti käyttää reilusti viisi. Keijo ja Lauri joutuivat kiertämään molemmat kaksi sakkokierrosta, mikä oli tänään liikaa. Lopputuloksissa olimme 7.

Kisojen viimeinen päivä antoi kuitenkin hyvää osviittaa siitä, että joukkueen taistelutahto on kunnossa. Joukkue keskittyy syksyllä lajiharjoitteluun ja ampumapaikalla pitää viihtyä useammin, että mitalimenestys on talven SM-kisoissa mahdollista.