Tammikuun kansalliset

Ibu-cupin kierroksen jälkeen oli Suomessa mukavasti kansallisia kisoja. Ensimmäiset olivat Hämeenlinnassa, jossa tavoitteena oli parantaa suoritusta vuodenvaihteesta.
Kisat Hämeenlinnassa menivätkin paremmin etenkin ammunnallisesti. Pikakisassa ammuin 0+1 ja olin 5. Kisassa oli mukana kattavasti Suomen kansallinen kärki. Sunnuntain kisassa hyvä ammuntavire jatkui ensimmäistä pystyammuntaa lukuunottamatta. 0+3+0+0 saldo oli yhteissakkomäärältään kohtuullinen, mutta pakko myöntää, että 3 sakkoa yhdeltä paikalta harmitti.
Kisassa hiihto oli oudon tukkoista ja jäinkin hyvätasoisessa kisassa kuudenneksi.

Jalasjärvi ja Kauhajoki

Viime viikonloppuna suuntasin Toyotan nokan kohti Pohjanmaata ja kahta kansallista kisaa. Lauantaina melko napakassa pakkasessa kisattiin normaalimatka. Siellä hiihto oli pitkästä aikaa rennon hyvää ja onnistuin tekemään tasaisen suorituksen ladulla. Ammunnassa en sitten päässytkään omalle tasolleni ja ammuin liikaa sakkoja normaalikisan vaatimuksiin. 2+1+1+1 sakot toivat liikaa kirittävää ladulle ja jäin kisan voittaneesta Matti Hakalasta 1.27min. Väliin kiilasi vielä yksi kaveri, joten olin sitten kolmas.

Sunnuntaina pikakisassa hiihtotuntuma oli taas hyvää, mutta voitelussa en onnistunut aivan nappiin. Jaksoin tehdä hyvin töitä koko matkan, mutta makuun kaksi sakkoa pilasivat kisaa. Pystyssä sain kuitenkin ammuttua hyvällä rytmillä nollat ja olin mukana voittotaistelussa. Hyvään vauhtiin päässyt Säilyn Tuomas vei kuitenkin kisan 6sekunnin erolla minuun. Kahden kisan yhteistuloksissa olin kuitenkin niukasti parempi. Näin ollen viikonlopun kisoissa oli kolme voittajaa. Sattumalta olimme myös samassa majoituksessa Kauhajoella, joten jokainen siitä kämpästä pokkasi jonkin ykköstilan viikonloppuna.

Nyt pidän kilpailutaukoa pari viikkoa ja starttaan seuraavan kerran Oripäässä 15.2. Tervetuloa katsomaan!